در این مطلب تلاش ما بر این است، سوالات و مسائلی که برای اکثر علاقه مندان به برنامه نویسی بوجود می آید را بررسی کنیم.
عموما این سوالات از ما پرسیده می شود:
و بسیاری از این قبیل سوالات.
اگر این مطلب را می خوانید حتما به برنامه نویسی علاقه دارید، این مقاله به شما کمک می کند تا مسیر درستی را برای یادگیری زبان برنامه نویسی پیدا کنید.
در ابتدای مسیر می خواهیم راجع به برنامه نویسی و بازار کار آن صحبت کنیم.
برنامه نویسی یعنی نوشتن دستورات کاملا مشخص برای یک ماشین نادان اما حرف گوش کن! خیلی عامیانه بگیم، ایجاد یا توسعه نرم افزار هایی که در تلفن همراه و کامپیوتر یا در اینترنت با آن ها کار می کنیم مثل نرم افزار های اندروید، نرم افزار های ویندوز و وبسایت ها.
همانطور که میدانید امروزه اکثر کار ها به سمت الکترونیکی شدن پیش می رود و تولید نرم افزار هایی که باعث راحتی کار مردم یا کاهش هزینه شرکت ها بشود بسیار اهمیت پیدا کرده است. بنابر این می توان نتیجه گرفت بازار کار این رشته بسیار داغ هست.
درواقع می توانم بگویم کسی که این تخصص را داشته باشد هیچوقت بیکار نمی ماند، از جمله مواردی که می توان مثال زد، کار برای شرکت های برنامه نویسی که با توجه به میزان مهارت و تخصص برنامه نویس حقوقی بین 2 تا 12 میلیون تومان دارند، شروع یک استارتاپ و کسب درامد برای خود، کار به صورت دورکاری یا فریلنسرینگ که فقط کافی است در خانه بنشینید و پروژه انجام بدهید که در مطالب آینده مفصلتر راجع به آن توضیح می دهیم.
همچنین کسانی که کارمند هستند می توانند در منزل به عنوان یک شغل جانبی برنامه نویسی کنند و درامد بسیار خوبی از این راه کسب کنند.
در ابتدا مشخص کنیم که فقط یادگیری یک کافی نیست، افرادی که برنامه نویسی می کنند حداقل به دو یا چند زبان تسلط دارند.
پیشنهاد ما برای افرادی که تازه می خواهند این رشته را شروع کنند، یادگیری ++C هست، زیرا این زبان پایه اکثر زبان های برنامه نویسی دیگر است و کسانی که در ابتدا آن را شروع می کنند خیلی راحتتر می توانند زبان های دیگر را بیاموزند و نسبت به افراد دیگر بسیار موفقتر هستند.
باید ذکر کنیم که لازم نیست به صورت کامل زبان C++ را یاد بگیرید و فقط کافی است برخی از مباحث آن را که در ادامه می گوییم یاد بگیرید:
برای انتخاب زبان برنامه نویسی مورد نظر خود ابتدا حوزه های این رشته را همراه با زبان های برنامه نویسی معرفی می کنیم تا بتوانید بر اساس علاقه و بازارکار مناسب آن را انتخاب کنید.
این حوزه دارای بازار کار بسیار گسترده ای شامل طراحی وبسایت های شرکتی، فروشگاهی، تبلیغاتی، پورتال های مدیریتی و سازمانی و … است. در واقع به دلیل سبک و در دسترس بودن وبسایت اکثر برنامه ها به سمت این حوزه پیش می روند.
با یادگیری برنامه نویسی وب می توانید برنامه هایی تولید کنید که در موبایل، دسکتاپ و وب قابل اجرا باشد، در واقع با یک تیر سه نشان میزنید.
زبان های برنامه نویسی برای تخصص در این حوزه را به ترتیب برای شما نام می بریم:
طی چند سال این زبان پیشرفت های زیادی کرده و تکنولوژی های زیادی به آن اضافه شده به همین دلیل روزبه روز محبوبیت این زبان افزایش پیدا میکند و در پروژه های زیادی استفاده می شود. در کنار این زبان بهتر هست تکنولوژی های Jquery و Ajax را بیاموزید.
PHP : این زبان برنامه نویسی متن باز، فقط برای طراحی وبسایت بکار می رود. منظور متن باز یعنی بعد از تولید برنامه هم قابلیت ویرایش را دارد. اکثر وبسایت های موجود در وب با این زبان نوشته شده اند به همین دلیل بازار کار آن بسیار گسترده و مناسب است.
Mysql : برای ایجاد یک وبسایت پویا ( داینامیک ) نیاز است تا اطلاعات در جایی ذخیره شود و در صورت نیاز به آن ها دسترسی پیدا کرد. Mysql یک پایگاه داده است که وظیفه آن نگهداری اطلاعات است که در صورت نیاز می توانید به آن ها دسترسی پیدا کنیم.
Python: این زبان برنامه نویسی چند پلتفرمه نیز می تواند برای طراحی وبسایت نیز مورد استفاده قرار بگیرد. منظور از چند پلتفرمه یعنی می توان از این زبان برای نوشتن برنامه های دسکتاپ، وب و موبایل نیز استفاده کرد. می توانید بجای php این زبان را بیاموزید.
با یادگیری موارد گفته می توان گفت شما یک طراح وبسایت هستید.
بازار کار این حوزه نیز مانند طراحی وبسایت بسیار داغ است. کاربران تلفن های همراه هوشمند روز به روز بیشتر می شوند و نرم افزار های مختلفی برای آن نوشته می شود. همچنین نیاز کاربران به این نرم افزار ها نیز هر روز افزایش پیدا می کند.
فقط کافی است شما یک نرم افزار یا بازی موبایل بسازید و آن را در کافه بازار یا گوگل پلی برای دانلود به اشتراک بگذارید، در صورتی که نرم افزار شما فقط 1000 تومان قیمت داشته باشد و روزانه 50 نفر برنامه شما را دانلود کنند، ماهیانه 1.500.000 تومان درامد تنها از یک محصولتان دارید و این تنها یکی از راه های درامد در این حوزه برنامه نویسی است.
برای تخصص در این حوزه باید زبان برنامه نویسی JAVA و نوشتن برنامه برای اندروید را بیاموزید.
این حوزه از برنامه نویسی نیز همچنان بازار کار خود را دارد و هنوز هم نرم افزار هایی برای ویندوز نوشته می شود اما می توان گفت نسبت به برنامه نویسی موبایل و وب از توجه کمتری برخوردار است.
برای تخصص در این حوزه زبان برنامه نویسی C# یا python را به شما پیشنهاد می کنیم همچنین این زبان ها چند پلتفرمی است و می توانید برای موبایل، وب و سیستم عامل های دیگر نیز برنامه نویسی کنید.
حالا که با این حوزه ها آشنایی پیدا کردید به راحتی می توانید مسیر خود را پیدا کنید.
یادگیری برنامه نویسی و تخصص در این زمینه سرمایه گذاری روی خودتان است. برای شروع باید به شما بگوییم که مدت زمان تقریبی آموزش برای ورود به بازار کار کمتر از یکسال است.
البته همیشه در این حوزه باید در حال یادگیری باشید و مسیر آموزش شما ادامه دارد، زیرا هر روز این زبان ها به روزرسانی و تکنولوژی های جدیدی به آن ها اضافه می شود.
با خواندن این مطلب با حوزه های برنامه نویسی و زبان های تخصصی آن ها آشنا شدید، حالا به راحتی می توانید مسیر درستی برای یادگیری در جهت ورود به بازار کار و کسب درامد از این حوزه را با توجه به علاقه خود پیدا کنید.