نقش رنگ در طراحی داخلی

  • Home
  • نقش رنگ در طراحی داخلی
نقش رنگ در طراحی داخلی

نقش رنگ در طراحی داخلی

دنیای رنگ بسیار گسترده است و انرژی خاصی به هر فردی میدهد. هرشخص برای پوشش یا دکوراسیون منزل خود از رنگ خاصی استفاده می کند. این موضوع آشکار است که افراد به رنگهای خاصی تمایل نشان می دهند. این تمایلات به عنوان وسیله ای برای تشخیص شخصیت آنها موضوع بحث انگیزی است. همه افراد با یکدیگر تفاوت دارند و هر شخصی خصوصیات و احساسات منحصر به فرد خود را دارد. رنگ تاثیر بسزایی در احساسات فرد ایجاد می کند. رنگبندی در لباس و دکوراسیون منزل بیانگر آکاهی فرد از دنیای رنگ ها و حس زیبایی شناسی اوست.

 

دنیای رنگ بسیار گسترده است و انرژی خاصی به هر فردی میدهد

رنگ عامل مهمی در طراحی فضا

رنگ ها می توانند به شیوه های مختلف تاثیرات بنیادین در زندگی به جای گذارند که مهمترین آنها احساسات فرد می باشد.جهانی که انسان در آن زندگی می کند پر از رنگهای زیبا و متنوع است که موجودات و اشیاء را برای ما جذاب و متنوع تر می کند.

هماهنگی رنگ ها مانند هماهنگی نت موسیقی است و در ایجاد هارمونی مناسب بسیار مهم است. انتخاب رنگبندی در دکوراسیون داخلی بیشتر مواقع نادیده گرفته می شود. اکثر اوقات رنگ های معمولی و بدون ریسک انتخاب می شود و این به دلیل ترس و عدم آشنایی در رنگبندی ها اتفاق می افتد.

آشنایی با چرخه رنگ

برای درک بهتر رنگ بندی ها، ابتدا باید با چرخه رنگ آشنایی کامل داشت. استفاده از چرخه رنگ روشی مطمئن برای یافتن رنگهای مناسب با رنگ مورد نظر ماست. هررنگ در این چرخه می تواند با رنگهای کناری خود که رنگهای هم خانواده اش محسوب می شوند و همچنین رنگ مقابلش که رنگ مکمل آن است به خوبی ترکیب شده نتیجه ای زیبا و موزون بیافریند.

آشنایی با چرخه رنگ

رنگ های اصلی

در دایره و چرخه رنگ ها، رنگ قرمز، زرد و آبی جز رنگهای اصلی و اولیه هستند. زیرا در ترکیب اولیه ساخته شده این رنگ ها از هیچ رنگ دیگری استفاده نشده است و نمی توان آنها را از مخلوط کردن رنگهای دیگر بوجود آوریم.

رنگ های دوم(یا ثانویه)

شامل ترکیبی دو به دو از رنگهای اصلی با هم هستند.

رنگ های دوم(یا ثانویه)

رنگهای سوم

ترکیبی از یک رنگ دوم با یک رنگ اصلی است.

ترکیبی از یک رنگ دوم با یک رنگ اصلی است.

رنگمایه

رنگمایه به خالصترین حالت یک رنگ گفته می شود .

  • تینت(روشن): ترکیبی از رنگ مایه با رنگ سفید
  • تون(تیره): ترکیبی از رنگمایه با خاکستری
  • پوششهای اصلی فضاها شامل دیوارها، کف ها،سقف ها و درها
  • لوازم دکوراسیون شامل مبلمان، پرده ها، فرش و…
  • سایه: ترکیبی از رنگمایه با سایه
    همه رنگهایی که ما می بینیم توسط این چهار رنگ بوجود آمده است.رنگمایه به خالصترین حالت یک رنگ گفته می شود . تینت(روشن): ترکیبی از رنگ مایه با رنگ سفید تون(تیره): ترکیبی از رنگمایه با خاکستری سایه: ترکیبی از رنگمایه با سایه

    رنگهای سرد و گرم

    رنگهای سرد همگی سایه ای از رنگ آبی یا بهتر بگوییم رنگمایه آبی در خود دارند. که بهترین راه به خاطر سپردن آنها تجسم حالت سرما در این رنگ ها است.

    رنگهای گرم برخلاف رنگهای سرد از رنگمایه قرمز،نارنجی وزرد بوجود می آید.

    رنگهای سرد و گرم

    رنگ ها در دو بستر اصلی در محیط حضور می یابند:

    1. پوششهای اصلی فضاها شامل دیوارها، کف ها،سقف ها و درها
    2. لوازم دکوراسیون شامل مبلمان، پرده ها، فرش و…

      رنگ سفید

      سفید سمبل خلوص، بی گناهی، پاکی، آرامش و صلح است. این رنگ القا کننده آرامش، صفا و آسایش است. سفید یکی از کاربردیترین رنگ ها در طراحی دکوراسیون یک فضا است زیا با همه رنگها قابل ترکیب می باشد.
      سفید سمبل خلوص، بی گناهی، پاکی، آرامش و صلح است. این رنگ القا کننده آرامش، صفا و آسایش است.

      رنگهای خنثی

      رنگهای خنثی، رنگهایی هستند که از میزان زیادی سفید برخوردار بوده ولی به هیچ یک از رنگهای اولیه و ثانویه متمایل نیستند. رنگهای خنثی در بسیاری از موارد طبیعی مانند سنگها، خاک، زمین، چوب، حصیر، شن و… یا در برخی از موارد مصنوعی مانند فلز، شیشه، سیمان، و… دیده می شوند.

      رنگهای خنثی در دنیای دکوراسیون از اهمیت بسیار برخوردار بوده و کاربردی هستند. خنثی بودن آنها به این معناست که می توانید به ر احتی در کنار هر رنگ دیگری بدون احتمال وجود از دست رفتن زیبایی های هر یک به خصوص رنگ ها، ترکیبی مناسب در فضا ایجاد کرد.

      رنگهای خنثی، رنگهایی هستند که از میزان زیادی سفید برخوردار بوده ولی به هیچ یک از رنگهای اولیه و ثانویه متمایل نیستند.

      رنگهایی که کنار هم مینشینند

      قراردادن طیف های رنگی متنوع درکنار یکدیگر و خلق دکورهای جذاب، ایده های بسیاری به شما می دهد.

       ترکیب آبی تیره و طوسی روشن

      این ترکیب رنگ می تواند آپارتمان شما را به یک محیط آسمانی و آرام بخش تبدیل کند.

      سبز دم اردکی، آبی آکواریومی، آبی فیروزه ای

       

      صورتی و نارنجی

      هر دو طیف رنگ نامبرده از خانواده رنگ های گرم و قوی هستند.

      صورتی و نارنجی

      قرمز هلویی و سبز کاهویی

      این ترکیب رنگ برای اتاق خواب بسیار مناسب است. دیوار پشت تخت را با رنگ سبز کاهویی رنگ آمیزی کنید و از روتختی و کوسن های قرمز هلویی برای روی تخت  استفاده کنید.

      قرمز هلویی و سبز کاهویی

      سخن آخر

      انتخاب رنگ دیوارها بخصوص آپارتمان های با متراژ کم بسیار مهم است و رنگ ها از نظر درخشندگی و شفافیت انواع مختلف دارند که بهترین انتخاب، انتخاب رنگهای روشن با درخشندگی و شفافیت زیاد است.این رنگها باعث می شوند که فضا بزرگتر به نظر آید و هرچه شفافیت و درخشندگی آن بیشتر باشد به دلیل انعکاس نور فضا زنده تر به نظر می آید.

      قبل از انجام رنگ آمیزی نهایی، از علاقه تان به رنگ مورد نظر مطمئن شوید. بهتر است امتحان رنگ ها را در زیر همان نوری انجام دهید که بیشترین زمان را با آن سپری می کنید. زیرا نور ها می توانند روی رنگ ها تاثیر بگذارند.

      بحث رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلی آموزش داده می شود که علاقه مندان می توانند در این دوره شرکت کنند و مباحث جذاب این دوره را فراگیرند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *