پردازش تصویر دیجیتال استفاده از الگوریتم های کامپیوتری برای انجام پردازش تصویر بر روی تصاویر دیجیتال است. پردازش تصویر دیجیتال به عنوان یک زیر شاخه یا زمینه پردازش سیگنال تصویر، دارای مزایای زیادی نسبت به پردازش تصویر آنالوگ دارد. پردازش تصویر دیجیتال طیف گسترده ای از الگوریتم های مورد استفاده برای داده های ورودی را در بر می گیرد و می تواند از مشکلاتی مانند ایجاد نویز و تحریف سیگنال در طول پردازش اجتناب کند. پردازش تصویر دیجیتال را می توان در قالب سیستم های چند بعدی مدل سازی کرد.
پردازش تصویر یک روش برای تبدیل یک تصویر به شکل دیجیتال و انجام برخی از عملیات در آن است. پردازش تصویر به منظور دریافت تصویر بهبود یافته و یا استخراج برخی از اطلاعات مفید از آن انجام می شود. معمولا سیستم پردازش تصویر شامل پردازش تصاویر به عنوان سیگنال های دو بعدی در هنگام استفاده از روش های پردازش سیگنال برای آنها است.
پردازش تصویر یکی از فناوری های روزافزون در حال رشد است که در جنبه های مختلف کسب و کار کاربرد دارد. پردازش تصویر از محدوده تحقیقات اصلی در رشته های مهندسی و علوم رایانه نیز تشکیل شده است.
دو نوع روش برای پردازش تصویر یعنی پردازش تصویر آنالوگ و دیجیتال وجود دارد. پردازش تصویر آنالوگ می تواند برای نسخه های سخت مانند چاپ و عکس استفاده شود. تحلیلگران تصویر با استفاده از این تکنیک های بصری از مبانی مختلف تفسیر استفاده می کنند. تکنیک های پردازش تصویر دیجیتال با استفاده از رایانه ها در دستکاری تصاویر دیجیتال کمک می کنند. سه مرحله کلی که تمام انواع داده ها در هنگام استفاده از تکنیک دیجیتال مورد بررسی قرار می گیرد، پیش پردازش، نمایش و استخراج اطلاعات است.
جهت پردازش تصویر، نرم افزارهای بسیاری وجود دارد که نرم افزار MATLAB از معروف ترین و پرکاربردترین نرم افزارها در این زمینه می باشد. مجتمع فنی تهران نمایندگی ساری برگزار کننده دوره آموزش MATLAB زیر نظر اساتید مطرح استان مازندران و ارائه مدرک بین المللی می باشد.
برای اطلاع از سرفصل های دوره اینجا کلیک کنید.