


سیستم اطلاعات جغرافیایی (Geographic information system) به اختصار GIS سیستمی است که با استفاده از آن اطلاعات جغرافیایی و مکانی جمع آوری شده و به صورت جدول، نمودار و یا نقشه ارائه می شود. این اطلاعات به تصویر کشیده شده، برای نیازهای گوناگون و اهداف مختلف استفاده می شود.
این سیستم از دقت، کارایی و سرعت بالایی برخوردار است و با برقراری ارتباط بین داده های جغرافیایی، توصیفی و تجزیه و تحلیل بین آنها، به انجام محاسبات آماری و تحلیل آنها در سطح وسیعی می پردازد.
کاربرد GIS:
تکنولوژی GIS در همه علوم از جمله نقشه برداری، منابع آب، جنگل، منابع طبیعی و محیط زیست، آب و فاضلاب، برق و گاز، آبخیزداری، هواشناسی، بخش های مختلف کشاورزی، زمین شناسی، هیدرولوژی، حمل و نقل، امور نظامی، امور شهری نظیر ترافیک، صتعت حمل و نقل هوایی و امنیت غذایی کاربرد دارد.
همانطور که می دانید در کشور ما از GIS در وزارت صنایع و معادن، شهرداری، وزارت راه و شهرسازي، وزارت جهاد کشاورزي، موسسه بین المللی زلزله شناسی و سازمان جنگلها و مراتع استفاده می شود.
به دلیل افزایش جمعیت، آلودگی محیط زیست، حوادث طبیعی، خشکسالی و نابودی جنگل ها و مراتع، نیاز به سیستمی که بتواند اطلاعات و داده ها را به راحتی و به سرعت جمع آوری کند، بیشتر می شود. لذا استفاده از سیستم GIS در این روزها رایج شده است.
بازار کار GIS:
با توجه به اینکه استفاده از سیستم های جغرافیای برای جمع آوری اطلاعات زیاد شده است، رشته GIS امروزه از بازار کار بسیار خوبی برخوردار می باشد. چون اکثر سازمان های دولتی و شرکت های خصوصی از این سیستم استفاده می کنند. کارشناسان جغرافیا بدون داشتن تخصص در این زمینه براحتی نمی توانند وارد بازار کار شوند. همانطور که می دانید امکان انجام کارهای پروژه ای هم وجود دارد و بسیار سودآور می باشد و درآمد بالایی برای خدمات GIS در نظر گرفته می شود.