به فردی که در یک زمینه اطلاعات بسیار زیادی دارد و در زمینه های دیگر اطلاعات عمومی داشته باشد را فرد T شکل می گویند، این توضیحات دقیقا توضیح یک طراح وب Full stack هست و جزو سومین شغل مورد تقاضا در بخش تکنولوژی با میانگین حقوق 64651 دلار در سایت techrepublic.com است.
با این حال هنوز درباره یک توسعه دهنده وب Full Stack تعاریف متفاوتی وجود دارد.
شخصی است که برنامه نویسی back-end و front-end را انجام می دهد همچنین از حوزه های دیگر مانند پایگاه داده، VCS، طراحی و … نیز اطلاعاتی دارد.
بنابر این مهارت های مختلفی برای تکمیل کردن این نیازمندی ها احتیاج است، در این مقاله می خواهیم درباره این مهارت ها صحبت کنیم:
هر برنامه نویس Full Stack باید ابزار های خود را داشته باشد. بنابر این مهارت های زیادی وجود دارد که یک برنامه نویسی Full Stack در زمینه های مختلف باید داشته باشد.
یک توسعه دهنده وب Full Stack برای برنامه نویسی Front End یک هنرمند کامل است چون بخش هایی از برنامه را می سازد که کاربران آن را می بینند و با آن ارتباط برقرار می کنند.
HTML5، CSS3 و جاوااسکریپت تکنولوژی های اصلی برای این توسعه Front End هستند. البته فقط همین نیست اطلاعات درباره Jquery، Angular و ReactJs نیز می تواند به شما بسیار کمک کند.
در حالی که Front End بخشی است که کاربران با آن تعامل دارند و آن را می بینند، Back end بخشی از وبسایت است که کاربران آن را نمی بینند.
کار هایی مانند ارتباط با پایگاه داده، تایید هویت کاربران و منطق برنامه در این بخش انجام می شود. زبان های زیادی برای بخش Front End استفاده میشود مانند: جاوا، پایتون، PHP، NodeJS و …
درحالی که تمام توسعه دهنده ها ادعا می کنند زبان مورد علاقه آن ها بهترین است، تمامی این زبان ها متقاضیان زیادی برای پروژه های مختلف دارند.
چه برنامه ای بدون اطلاعات می تواند وجود داشته باشد؟ هیچ برنامه ای!!!
به همین پایگاه داده مهمترین بخش هر برنامه است چون باید به اطلاعات دسترسی داشت و بتوان آن ها را ذخیره کرد. بنابر این یک طراح وب Full Stack باید درباره پایگاه داده های ارتباطی و NoSQL اطلاعات داشته باشد تا بتواند تشخیص دهد در هر پروژه کدام مناسب تر است. همچنین باید با پایگاه داده های Mysql، MongoDB و … آشنایی داشته باشند.
نسخه های مختلفی از هر برنامه وجود دارد. با این حال اگر نیاز به بازگرداندن یکی از نسخه ها داشته باشیم باید چکار کنیم؟ اینجاست که صحبت از Version Control System به میان می آید. این سیستم تغییرات انجام شده در طول زمان برای یک برنامه را ثبت می کند تا در صورت لزوم نسخه های خاصی بتوان آن ها را بازگرداند.
Git یک Version Control System است که می تواند برای بازیابی آخرین تغییرات استفاده شود، به روزرسانی آخرین کد ها و تغییرات در کد های دیگران بدون ایجاد آشفتگی از ویژگی های این سیستم است.