زبان های برنامه نویسی تحت وب 

  • Home
  • زبان های برنامه نویسی تحت وب 
زبان های برنامه نویسی تحت وب 

زبان های برنامه نویسی تحت وب

قدم اول در طراحی سایت، انتخاب زبان مناسب برای برنامه نویسی وب سایت است. به صورت کلی، دو نوع گرایش برنامه نویسی تحت وب وجود دارد:

زبان های برنامه نویسی سمت کاربر (client side)

برنامه نویسی سمت کاربر، برای بارگذاری صفحات سایت به سرور نیاز ندارد و می توان از طریق یک ویرایشگر متن مانند notpad صفحات سایت را ایجاد کرد. برنامه نویسی سمت کاربر تنها برای سایت های استاتیک مناسب است.

زبان های برنامه نویسی سمت سرور (server side)

در برنامه نویسی سمت سرور، برای بارگذاری صفحات سایت به یک سرور مجازی نیاز است. از برنامه نویسی سمت سرور برای داینامیک کردن صفحات وب استفاده می شود.

زبان های برنامه نویسی سمت کاربر

HTML

زبان برنامه نویسی HTML مخفف عبارت HyperText Markup Language به معنی زبان نشانه گذاری فرامتنی است که در ایجاد صفحات وب به کار گرفته می شود. زبان HTML، جزء جدایی ناپذیر برنامه نویسی تحت وب است و برای ایجاد ساختار اولیه سایت و پیکر بندی صفحات از این زبان استفاده می شود. در حقیقت HTML یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه زبانی برای نشانه گذاری عناصر صفحات وب است.

CSS

زبان برنامه نویسی CSS  مخفف عبارت Cascading Style Sheets به معنی الگوهای آبشاری است. زبان CSS مکمل زبان HTML است و برای بهبود ظاهر سایت از آن استفاده می شود. در حقیقت زبان CSS به کدهای HTML سایت شکل و زیبایی می دهد. به طور مثال رنگ نوشته های سایت، سایز نوشته ها، حالت تصاویر و… را به وسیله CSS می توان تغییر داد.

java script

جاوا اسکریپت از معروف ترین و پر کاربردترین زبان های برنامه نویسی است که برای تعاملی کردن صفحات وب استفاده می شود. در حقیقت پویایی صفحات وب در دستان زبان جاوا اسکریپت است و می تواند در بین عناصر سایت قرار بگیرد و عناصر مورد نظر را تحت کنترل خود بگیرد.

زبان های برنامه نویسی تحت وب

jQuery

زبان جی کوئری ( jQuery ) یکی از فریم ورک های معروف و کم حجم جاوا اسکریپت است که برای کنترل عناصر صفحات وب دارای توابع بسیار زیاد و همچنین پلاگین‌های متعدد و پرکاربرد است. جی کوئری لیست کاملی از توابع مربوط به کارهای گرافیکی است که کمک می کند تا جلوه های زیبایی در سایت پیاده سازی شود.

زبان های برنامه نویسی سمت سرور

PHP

زبان برنامه نویسی PHP از پر کاربردترین زبان های برنامه نویسی تحت وب است و اکثر وب سایت ها با این زبان طراحی شده اند. PHP یک زبان متن باز و رایگان است. سیستم های مدیریت محتوای (CMS) معروف مانند وردپرس، جوملا، دروپال و… با زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده اند. نام بانک اطلاعاتی این زبان mysql است.

Java

زبان جاوا کاملا مجزا از زبان جاوا اسکریپت است. این زبان برنامه نویسی قابلیت اجرا بر روی تمامی پلتفرم های استاندارد را دارد. جاوا به سه دسته تقسیم می شود:

جاوا برای اپلیکیشن ها و موبایل : این پلتفرم جاوا برای توسعه اپلیکیشن های موبایل مورد استفاده قرار می گیرد.

نگارش استاندارد جاوا : این پلتفرم جاوا برای طیف وسیعی از برنامه های کاربردی مورد استفاده قرار می گیرد.

نگارش سازمانی جاوا : این پلتفرم جاوا برای توسعه برنامه های بسیار بزرگ و سازمانی مورد استفاده قرار می گیرد.

ASP.net

زبان ASP.net از جمله زبان‌های برنامه نویسی مطرح در حوزه طراحی وب می باشد که توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده است. این زبان مخفف عبارت Active Sever Page یا صفحات فعال تحت سرور است. مزیت برنامه نویسی به زبان ASP.Net این است که وب سایت های طراحی شده با این زبان، در محیط ویژوال استادیو پیاده سازی می‌شوند و تمامی ابزارهای مورد نیاز برای طراحی رابط کاربری و همینطور کدنویسی در دسترس است. بانک اطلاعاتی این زبان SQL server است. استفاده از ASP.NET نیازمند آشنایی با مفهوم اولیه شی گرایی و همچنین پیچیدگی های خاص زبان دات نت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *