نرم افزار CATIA

  • Home
  • نرم افزار CATIA

نرم افزار CATIATIA

 

 

 

 

در این مقاله میخواهیم به طور کامل از صفر تا صد  در مورد  نرم افزار CATIA    صحبت کنیم.

CATIA نرم افزار به نظر شما اگر برادران رایت که در حال ساخت هواپیما در ان سال ها بودند اگر از وجود چنین نرم افزاری خبر داشتند  چه اتفاقی می افتاد ؟؟ 

زمانی که برادران رایت ‌به‌طور شبانه ‌روزی برای ساختن یک وسیله‌ی پرواز تلاش می‌کردند هیچ اثری از نرم‌افزار کتیا CATIA نبود.

آن‌ها نمی‌دانستند روزی می‌رسد که از صفر تا صد طراحی‌های مکانیکی در یک جعبه‌ی  کوچک به نام کامپیوتر انجام می‌شود که کوچک‌ترین ایرادها و اشکال‌ها را در همان مراحل اولیه نشان می‌دهد و به مهندسان برای تولید نمونه‌های واقعی، کمک بی‌اندازه‌ای میکند.

 

نرم افزار کتیا ابتدا در سال 1997  به  عنوان یک نرم افزار داخلی برای تولید هواپیما در شرکتی اصالتا فرانسوی به کار گرفته شد.

در سال 2004  یک هواپیما با استفاده از نرم افزار کتیا  طراحی شد  بدون اینکه حتی بر روی کاغذ چیزی کشیده شود. نرم افزا کتیا یکی از قوی ترین نرم افزار هایی است که یکپارچگی ان  باعث میشود فرایند تولید محصول کوتاه تر شود .

از شایع ترین کارای کتیا   طراحی قطعات، مونتاژ قطعات، طراحی سطوح، نقشه کشی، شبیه سازی، ورق کاری، طراحی سازه، قالب سازی، ماشین کاری، تهویه مطبوع، لوله کشی، پایپینگ، تحلیل و آنالیز تنش و کرنش، مدیریت پروژه و ارگونومی اشاره کرد.

ر ایران بیشتر از درزمینه طراحی قطعات مختلف نقشه کشی  ، مهندسی معکوس ، طراحی قالب ، ماشین کاری … استفاده میشود . شاید جالب باشد  بدانید دو شرکت مطرح خودروسازی ایران یعنی سایپا و ایران خودرو نیز از این نرم افزار استفاده میکنند.

.

کاربرد های نرم افزار CATIA : 

 

طراحی و مدل سازی سطوح و قطعات پیچیده در کتیا

طراحی پروسه ماشینکاری و تولید و استخراج G-code برای دستگاه‌های تراشکاری cnc جهت ساخت قطعه

طراحی و تحلیل مکانیزم‌ها،سیستم ها و تجهیزات هیدرولیکی، پنوماتیکی، الکتریکی و…

طراحی قالب و مدل‌های ورق کاری

شبیه‌سازی توسط نرم افزار

 

مزایای استفاده از کتیا:

 

نرم افزار کتیا دارای قابلیت های مدیریت اصلاح داخلی است که به به روز رسانی داخلی کمک میکند.

از طریق همین به روز رسانی های خودکار در مراحل اولیه فرد هم در هزینه  و هم در وقت خود صرفه جویی میکند بدون این که نیازی به راه اندازی مجدد کل مراحل از ابتدا باشد  از  سوی دیگر

مشخصات هندسی قطعات کامپوزیت میتواند ایجاد این قطعات را مشکل کند و خطر  خطا ها را به حداقل برساند.  اما این نرم افزار کمک میکند  تا کاربر بتواند هندسه های چند قسمتی را کنترل کند.

رفتار قطعات در سطح  پیچیده و اجازه دادن تغییررا در صورت لزوم پیش بینی میکند.

 

محیط های مدل سازی (Solid Model) :  این قسمت که در زیر مجموعه ماژول Mechanical Design قرار دارد برای مدل کردن قطعات توپر (Solid) و مجموعه مونتاژی و طراحی قالب و طراحی مدل های ورقکاری (Sheetmetal)، نقشه کشی صنعتی ،تلرانس گذاری و … استفاده میشود .

مدل سازی سطوح :  این قسمت علاوه بر ساخت سطوح پیچیده قابلیت انجام مدلسازی روی ابر نقاط و فایلهای حاصل از اسکن سه بعدی را نیز دارا است .

محیط ماشینکاری :  پس از ساخت مدل به کمک قابلیتهای محیط ماشینکاری براحتی میتوان عملیات ماشینکاری مورد نیاز برای تهیه قطعه مدل شده از روی قطعه خام را تعریف کرده و هر مرحله از ماشینکاری را بصورت متحرک (انیمیشن) مشاهده کنید .

محیط تحلیل المان محدود :  به کمک قابلیتهای این محیط میتوانید قطعات و مدلهای مونتاژی ساخته شده در این نرم افزار را تحلیل کرده و مواردی مانند تغییر شکل ،توزیع تنش و … را در آنها بدست آورد .

طراحی و تحلیل مکانیزمها :  به کمک این قابلیت از نرم افزار Catia میتوانید پس از تعریف اتصالات بین اجزای مختلف مکانیزم ،حرکت مکانیزم را مشاهده کرده و آنرا تحلیل کنید

کتیا قابلیت فرمول‌پذیری و پارامتریک دارد. اعداد و اندازه‌ها را می‌توانید درحین کار تغییر بدهید و خیلی سریع یک مدل با ابعاد جدید داشته باشید.

سرعت بالای کتیا یکی از ویژگی‌های خوب و منحصر به‌فردش است، به‌طوری که همزمان می‌تواند عملیات‌های مختلفی روی مدل‌ها انجام دهد.

کتیا کاملا هوشمند است و از انواع الگوریتم‌های جدید و پیشرفته کمک می‌گیرد تا شما را به هدفی که در طراحی مورد نظرتان دارید برساند.

محیط گرافیکی قوی یکی از ویژگی‌های بارز کتیا است.

این نرم‌افزار به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید از نتیجه‌ی کارتان با فرمت‌های مختلف خروجی بگیرید.

کتیا تمام سعی‌اش را کرده است تا کاربر را راضی نگه دارد. از ایجاد نمودار درختی بگیر تا وجود یک History و تاریخچه‌ی قوی تا وقت نیاز بتوانید به آن مراجعه کنید و تغییرات را به عقب برگردانید. یک محیط گرافیکی عالی را هم به این ویژگی‌هایی که گفتیم اضافه کنید

 

یکی از مهمترین قابلیتهای این نرم افزار این است که به کاربر اجازه می دهد به راحتی که از یک محیط کاری به محیط کاری دیگر منتقل گردد.

به عنوان مثال شما پس از این که در محیط Digitized Shape Editor از یک ابر نقاط اسکن تهیه کردید به راحتی می توان در محیط Genrative Shape Design و یا Free Style از آن Surface تهیه کنید.

زیرا همانطور که شاید اطلاع داشته باشید برای اینکه بتوانید مدل خود را از یک محیط به محیط دیگر ببرید ابتدا نیاز است که مدل خود را به صورتی ذخیره و یا Import کنید که نرم افزار دیگر قابلیت خواندن این اطلاعات را داشته باشند و احتمالا در این انتقال مدل شما ممکن است.

 

 

نرم افزار CATIA
نرم افزار CATIA

 

ایا برای یادگیری  نرم افزار CATIA به پیش نیاز است ؟

با توجه به آموزش کامل تمامی مهارت های مورد نیاز طراحی سه بعدی در مجتمع فنی تهران شعبه ساری  ، این دوره برای همه‌ی مخاطبان قابل استفاده است

و پیش نیاز خاصی ندارد، اما آشنایی ابتدایی با نقشه کشی و توانایی نقشه خوانی می تواند مفید باشد.

بدیهی است که آگاهی قبلی از دیگر نرم افزار های طراحی سه بعدی نیز باعث افزایش سرعت یادگیری این دوره خواهد شد ..

یک مهندس مکانیک بدون یادگیری چنین برنامه ای  در محیط کاری خود  چیزی همیشه کم خواهد داشت  و   مانند مدرک دانشگاهی برای کاریابی  مفید خواهد بود.

مجتمع فنی تهران  نمایندگی ساری با توجه به اهمیت این نرم افزار برای  افرادی  که قصد یادگیری  مکانیک  و دارن  این دوره  و با یک استاد مجرب برای شما در  محیطی ارام برگذار میکند.

به امید سر بلندی همه ی بچه های ایران زمین

 

تو تخصصت بهترین باش

مجتمع فنی تهران نمایندگی ساری

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *