فنگشویی

  • Home
  • فنگشویی

 فنگشویی

 

فنگ شویی چیست؟

فنگ شویی (Feng Shui) فلسفه‌ای است که از زمان‌های قدیم بین مردمان کشور چین مرسوم بوده است. «فنگ» به معنای باد، «شویی» نیز به معنای آب است.باد و آب هر دو بخش بزرگی از جهان طبیعی و حیاتی هستند، چرا که زمین موجودی زنده در نظر گرفته می‌شود که با انرژی به نام «جی» پر شده است. در واقع اساس فنگ شویی دیدگاهی است که فلسفه و فنون باستانی چین به جهان دارد.

با یکسری از تکنیک های فنگشویی آشناشیم:

1. پرهیز از انباشتگی

اگر به سبک زندگی سنتی ما ایرانی‌ها دقت کنید، خواهید دید که تقریباً همه عادت داریم تعداد زیادی از وسایل را در اطراف خودمان جمع کنیم. خانه یک ایرانی به طور معمول چندین برابر یک خانه فرد در اروپا یا شرق آسیا، اسباب و اثاثیه دارد و این حتی در زندگی امروزی آپارتمان نشینی ما نیز وجود دارد. این امر امروزه و با توجه به زندگی در آپارتمان‌های کوچک چندان منطقی نمی‌نماید و یکی از اصول اولیه فنگ شویی در دکوراسیون خانه نیز دقیقاً به همین موضوع اشاره دارد. این اصل می‌گوید از نگهداری و انباشتگی وسایلی بی استفاده یا کم استفاده در محیط زندگی خود پرهیز کنیم. پس این وسایل را از خانه خود دور کنید چرا که گام اصلی در به جریان انداختن انرژی فنگ شویی و ایجاد فضایی مناسب در دکوراسیون خانه است.

۲.  ارزش رنگ‌ها

درصورتی‌که پیرامون فنگ شویی تحقیقاتی انجام داده باشید، احتمالاً به منابع زیادی در خصوص استفاده از رنگ‌های خاص در مکان‌های معینی از خانه خود رسیده‌اید. حقیقت این است که وجود رنگی خاص به‌تن‌هایی نمی‌تواند باعث ایجاد انرژی مثبت شود؛ صرف وجود وسیله کهنه و فرسوده با رنگ موردنظر کافی نیست، رنگ‌ها باید تازه و نو باشند تا حس زندگی را به جریان بیندازند.

۳.مناظر چشم نواز

یک اتاق فنگ شویی شده هم‌زمان منجر به حس راحتی و امنیت می‌شود. یک اثر هنری که در ارتفاع قرارگرفته یا یک وسیله نورپردازی خاص که بالاتر از سایر وسایل قرار دارد، باعث می‌شود چشمانتان را به سمت بالا ببرید که به‌نوعی یکی از روش‌های ایجاد حس مثبت شناخته می‌شود. درصورتی‌که فضای شما برای یک اثر هنری مناسب نیست، می‌توانید از هر شی‌ء دوست‌داشتنی که نظر شما را به خود جلب می‌کند استفاده کنید، مثل تزیین قسمت بالایی پنجره یا نصب شیئی به سقف.

۴.خطوط منحنی

اگرچه مطابق اصول طراحی داخلی و فنگ شویی ترکیبی از اشکال هندسی با زوایای گوناگون در هر خانه‌ای باید وجود داشته باشد، اما در استفاده از اجسام با لبه‌های تیز تأمل بیشتری داشته باشید. مطابق باور‌های رایج در فنگ شویی اجسام با لبه‌های خمیده باعث به جریان انداختن انرژی در اطراف خود می‌شوند. مثلاً میز نهارخوری یا به واسطه قرار گرفتن صندلی‌ها در اطراف آن، درصورتی‌که گرد انتخاب‌شده باشد، باعث حرکت افراد به دور آن شده که همین امر نیز اثر خطوط خمیده را تقویت می‌کند.

۵.نقاط تاریک

هیچ‌کسی یک گوشه تاریک را دوست نخواهد داشت. فنگ شویی هم تأکید دارد تمام فضا باید به نور دسترسی داشته باشد. این امر حس خوبی در افراد خانه ایجاد می‌کند چرا که نور باعث فعال شدن انرژی و به حرکت درآمدن آن می‌شود و برخلاف آن تاریکی انرژی را در خود حبس می‌کند. استفاده از لامپ‌های متعدد با قرارگیری در مکان‌های مناسب می‌تواند نور را به همه فضا پخش کند. از روش‌های ساده و نوآورانه برای نورپردازی خانه خود استفاده کنید.

۶.رعایت حد تناسب

اگر تاکنون یک اتاق بزرگ که میز کوچکی وسط آن قرارگرفته واردشده باشید (و یا برعکس) متوجه خواهید شد تناسب فضا و اشیای درون آن بسیار مهم است. نمونه دیگری از این اصل در دکوراسیون خانه را می‌توان در استفاده از مبلمان حجیم در آپارتمان‌های کوچک مشاهده کرد. این کار نه‌تن‌ها باعث به چشم نیامدن زیبایی مبلمان شما می‌شود، بلکه بر سایر وسایل تزئینی خانه نیز تأثیر منفی می‌گذارد. فنگ شویی تأکید دارد که باید تناسب میان اشیا و فضای یک اتاق کاملاً رعایت شود.

۷.رعایت توازن میان اجزای زنانه و مردانه

هدف در فنگ شویی ایجاد فضایی پرانرژی و آرامش‌بخش است و توازن، کلید دستیابی به این منظور است. یک قطعۀ چوبی بزرگ مثل یک‌تخت خواب چوبی کمی سنگین و مردانه جلوه می‌کند و استفاده از برخی ملحفه‌های نرم و ظریف می‌تواند لبه‌های ضخیم آن را پوشش دهد و در نتیجه به متوازن شدن فضا کمک کند. همین موضوع در مورد پنجره و پرده‌ها نیز صدق می‌کند.

۸.انرژی

فنگشویی

به وسیله یکی از دو نقشه اصلی فنگ شویی یعنی نقشه کلاسیک باگوآ و نقشه BTB (که نقشه غربی باگوآ نیز نامیده می‌شود) حرکت انرژی را در خانه مشخص کنید. اگر یک مرتبه نقشه باگوآ را اجرا کنید، متوجه می‌شوید کدام قسمت‌های خانه بر روی چه بخش‌هایی از زندگیتان تأثیر می‌گذارد. به عنوان مثال در فنگ شویی سنتی، جنوبی‌ترین قسمت خانه مربوط به جریان پیدا کردن ثروت در خانه است. همچنین همیشه مراقب کیفیت انرژی در خانه باشید و اینکه چگونه این انرژی بر خوشبختی شما تأثیر می‌گذارد. سعی کنید همیشه حواستان به سه گانگی فنگ شویی یعنی اتاق خواب، حمام و آشپزخانه باشد، زیرا انرژی آن‌ها رابطه عمیقی با سلامتی شما دارد. در دنیای انرژی هیچ چیزی ساکن نیست، پس مراقب باشید انرژی‌ها همیشه در حرکت باشند تا خانه‌ای شاد و سالم داشته باشید.

 

 

چند تکنیک فنگ شویی در دکوراسیون خانه:

۱. مبلمان نباید جریان فضا را قطع کند: اگرچه تا حدی مبهم به نظر می‌رسد، اما مفهوم آن کاملاً ساده است. تنها کافی است دقت داشته باشید مبلمانی که چیده‌اید باعث قطع جریان انرژی درون فضا نشود. به‌طور مثال هنگامی‌که وارد اتاق می‌شوید نباید سر از پشت یک صندلی در بیاورید و یا برای رفت‌وآمد در خانه مدام مجبور نباشید راه خود را از میان مبلمان بازکنید. فضا‌های موجود در خانه‌تان با اعمال قواعد فنگ شویی باید بازتر و صمیمی‌تر شود.

 

۲. ایجاد فضای صمیمیت در اتاق نشیمن: اگرچه قانون مشخصی برای تعداد اجزای نشستنی در فنگ شویی وجود ندارد، اما ایدۀ اصلی بر مبنای نوع قرار گرفتن و میزان صمیمیت ایجادشده از طریق چیدمان است. در اتاق‌های بزرگ جمع‌کردن مبلمان در نزدیکی هم باعث ایجاد نزدیکی می‌شود و در اتاق‌های کوچک این کار فقط باعث تداعی این حس می‌شود. در هر دو حالت چیدمان باید طوری انجام شود که فضایی هم برای افراد روی صندلی باقی بماند تا بتواند وسایل شخصی مثل پیش‌دستی، کتاب، عینک و … را به‌راحتی در دسترس داشته باشند. قرار دادن مبلمان به‌گونه‌ای باشد که هیچ‌کس منفرد و جدا از بقیه قرار نگیرد.

 

۳. کاناپه پشت به دیوار قرار بگیرد: به طور خاص دیوار‌هایی که دورترین فاصله و بیشترین نما را نسبت به در ورودی دارند گزینۀ مناسب‌تری هستند. چرا که با این کار فردی که روی کاناپه می‌نشیند فضای بازتری در برابر چشمان خود خواهد داشت. کاناپه را نباید کاملاً به دیوار چسباند. اندکی فاصله باعث جریان داشتن هوا و انرژی در اطراف آن می‌شود.

 

۴. از گیاهان استفاده کنید: رشد و نگه‌داری از گیاهان در خانه یکی مواردی است که در فنگ شویی بر آن تأکید شده است چرا که این اعتقاد وجود دارد گیاهان باعث حفظ انرژی درون فضا می‌شوند. درصورتی‌که یک پنجره بزرگ درون اتاقتان دارید و اگر به‌طور خاص این پنجره روبه روی در ورودی قرار می‌گیرد، اعتقاد بر این است انرژی واردشده از در می‌تواند از پنجره خارج شود مگر اینکه آن را به‌گونه‌ای درون فضا نگه داشت. به همین منظور استفاده از اشیایی که باعث حفظ انرژی می‌شود اهمیت بسزایی دارد. نگه‌داری از گیاهان در گلدان‌های زیبا به همراه پرده‌های مناسب برای پنجره تأثیر زیادی در این امر خواهد داشت.

 

۵. دکوراسیون اتاق را با هدف کاربری آن منطبق کنید: به‌منظور ترویج شادی و هارمونی در خانه و نهایتاً احساس راحتی و خوشی هنگام وارد شدن یا سپری کردن زمان در اتاق، باید دکوراسیون اتاق را بر مبنای کاربری آن منطبق کنید. به طور مثال برای اینکه فنگ شویی تأثیر مثبت بر فضا بگذارد، لزوماً نیازی به نصب یک آبشار یا باغ سنگی درون اتاق کارتان نخواهید داشت. آنچه لازم دارید یک چیدمان برای ایجاد حس فعالیت و جنب‌وجوش است که کاملاً متضاد فضای یک اتاق استراحت است.

 

۶. نور طبیعی و هوای تازه را به داخل خانه راه دهید: نور طبیعی و هوای تازه دو عنصر اساسی برای جریان پیدا کردن انرژی مثبت فنگ شویی در خانه هستند. اکثر اوقات پنجره‌ها را باز کنید تا هوای تازه وارد خانه شود. همچنین از گیاهان فنگ شویی تصفیه کننده هوا یا یک دستگاه تصفیه هوا استفاده کنید. اجازه دهید نور طبیعی وارد خانه شود یا از لامپ‌های فول اسپکتروم که نزدیکترین نور را به نور طبیعی دارند استفاده کنید.

 

۷. صفحات بازتابنده را با مبلمان و لوازم گرم ترکیب کنید: منظور از صفحات بازتابنده آینه ها، پنجره‌ها و لوازم فلزی و … می‌باشد. این موارد به جریان یافتن انرژی در فضا کمک می‌کنند، ولی در طی زمان این محیط برای شما خسته کننده خواهد شد. پس تعادل لازم را ایجاد کرده و رنگ‌های گرم را کنار آن‌ها قرار دهید.

 

۸. دو طرف تخت را خالی بگذارید: اگر فضای کافی در اتاق خوابتان دارید، سعی کنید تخت خوابتان را طوری قرار دهید که از هر دو طرف فضای کافی وجود داشت باشد و به دیوار نچسبد.

 

۹. وسایل دکوری معنادار را به کار ببرید: برای آن که در خانه خود احساس صلح و آرامش داشته باشید اشیای را که دوست دارید را در هر گوشه‌ای از خانه قرار دهید. این شی می‌تواند یک تابلوی هنری باشد، یا یک شعر، یک کتاب و یا هر چیز دیگری…

 

 

 

 

دوره آموزشی فنگشویی در مجتمع فنی تهران نمایندگی ساری

 

تو تَخَصُصِت بهترین باش

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *