استایلینگ در طراحی لباس

  • Home
  • استایلینگ در طراحی لباس
استایلینگ در طراحی لباس

استایلینگ در طراحی لباس

من باور دارم که هر انسانی بالقوه می‌تواند جذاب باشد. اما اگر دوست دارد که به واسطه جذابیت، افراد را به سوی خود جلب کند، لازم است که ابتدا استایل شخصیت خودش را بشناسد. شاید باورش آسان نباشد اما در مبحث آموزش طراحی لباس، آنچه بیشتر از بقیه زوایا اهمیت دارد، تناسب و هماهنگی است؛ مفهوم و معنی استایلینگ در لغت همین است. طراحی لباس دلخواه شما، طراحی محیط کار، طراحی خانه، و … . تعجب می‌کنید اگر بشنوید که ابتدا نوعی از استایلینگ را در خلق‌‌وخو و رفتارتان طراحی می‌کنید. اگر توانستید این کار را انجام دهید که کار البته  آسانی هم نیست، به این دلیل که ما دارای خلقیات و عاداتی هستیم که به‌راحتی قابل تغییر نیستند.

در واقع، طراحی برای تغییر استایل لباس در مقایسه با طراحی لباس به منظور عوض کردن استایلینگ شخصیتی، به مراتب ساده‌تر است. پس قبل از اینکه به سراغ آموزش طراحی لباس برویم و تلاش کنیم تا استایلینگ تازه‌ای را امتحان کنیم، ابتدا به تحلیل جنبه‌های گوناگون شخصیتی و روابط بین فردی خود بپردازیم.

 استایلینگ تنها به مفهوم طراحی لباس و آرایش نیست.

شاید طراحی لباس تنها یکی از آیتم‌هایی باشد که در مبحث استایلینگ به آن پرداخته می‌شود. جالب است که در دنیای امروز و به‌ویژه صنعت پیچیده و متکثر مد و فشن، نقش روانشناسی و جامعه‌شناسی اجتماعی را در طراحی لباس به هیچ‌وجه نباید دست‌کم گرفت. آموزش طراحی لباس به شدت به این حرفه‌ها وابسته است. آن‌ها نبض، دانش، اقتصاد، و شور و شوق افراد را در انتخاب طراحی لباس و مد، لحاظ می‌کنند.

استایلینگ در طراحی لباس

بیهوده نیست که سبکی در کمتر از یک فصل سال تمامی جهان را پوشش می‌دهد و شما هم هر یک به نوبه خود می‌توانید کاشف استایل، خلق و خو و عادات خود باشید. عادات نیکو را نگاه دارید و تقویت کنید و برای تغییر عادات زیان‌بار تلاش کنید. این اکتشاف در تغییر استایلینگ شخصیتی کار خود شما است و فرد دیگری از عمده‌ی آن بر نمی‌آید. استایلینگ انتخابی شما در طراحی لباس نمایانگر همان چیزی است که هستید. حال اگر شما آن‌گونه که باید نشناسید، استایلینگ طرح انتخابی لباس خوب از آب در نمی‌آید و به تن‌تان زار می‌زند! شما ممکن است با آنچه که هستید در ظاهر خوانایی نداشته باشید و در نتیجه به آنچه که هدف‌تان بوده یعنی طراحی لباس و مد مناسب، دست نخواهید یافت.

سبک‌های متفاوت استایلینگ

استایل به مفهوم رعایت سبک در انتخاب پوشش است. آدم‌هایی را می‌شناسید که به خوش‌استایل بودن معروف‌اند اما برای آن‌ها هم لزوماً تمامی سبک‌ها برازنده و مناسب نیست و یا دست‌کم بعضی از استایل‌ها به مراتب بیشتر به تن‌شان می‌نشیند. استایلینگ در متدهای آکادمیک به آوانگارد، کلاسیک، شیک، ویسمیکال و بوهو دسته‌بندی می‌شود. استایل پانک هم البته طرفداران پر و پا قرصی دارد اما به دلیل استالینگ خیلی رادیکالی که دارد، آن را در این گفتار کنار می‌گذاریم و به بررسی این پنج استایل شناخته‌شده می‌پردازیم. در آموزش لباس و مد هم یکی از مباحث مهم، استایلینگ است. هر طراح مبتدی در شروع کار حرفه‌ای‌اش باید تلاش کند تا احاطه لازم را به مبحث استایل‌شناسی در طراحی کسب کند.

به یاد داشته باشیم که بسیاری دیگر از استایل‌های لباس که اغلب در نمایشگاه‌ها و مزون‌ها به نمایش در می‌آیند، زیر مجموعه همین پنج استایل عمده در زمینه مد و لباس هستند. مثلاً استایل اسپرت، راکر، استایل دهه هفتادی، تام بوی، کاریا، استایل هنری، الگانت، ویبرانت، استایل اگزوتیک، کابوی و غیره.

استایلینگ شخصی در طراحی لباس

هر فردی بنا به خصوصیات آناتومی بدن و حتی عادات و ویژگی‌های خلقی‌اش استایل منحصر به فردی دارد. گاهی هم التقاطی از سبک‌های مد و لباس برای فردی خاص می‌تواند برازنده‌تر از سایر استایل‌ها باشد، به هرحال، لازمه‌ی خوش‌پوش بودن، شناخت استایل بر پایه ویژگی‌های فردی است. احتمالاً دسته‌بندی کردن استایل‌های گونه گون شخصیتی تا حدی در انتخاب پوشش، کمک می‌کند، اما واقعیت این است که آدمی موجود پیچیده‌ای است.

اگر کمی دقیق و کنجکاو باشیم اغلب افراد، ناخودآگاه در بیشتر موارد از شیوه و سلیقه معینی پیروی می‌کنند. اگرچه ممکن است با تغییر سبک زندگی و یا هرگونه تغییر دیگری در سایز و چهره، گرایش‌شان به سبک دیگری بیشتر و یا کمتر بشود. برخی هم در آمیختن چند استایل را برای نوع لباس خودشان بیشتر می‌پسندند.

چی بپوشم؟

لباسی را انتخاب کنید که قبل از هر چیز و هر کس، آرامش و امنیت و لذت را برای خود شما به همراه بیاورد. لباسی که وقتی به تن می‌کنید و به آیینه می‌نگرید، لبخند بزنید و بگوئید: همین است. خوش‌آیند دیگران بودن و مورد تحسین قرار گرفتن، البته دو فاکتوری است که برای بسیاری مهم است اما سعی کنید در انتخاب استایل لباس، آسایش و آرامش خودتان در درجه اول اهمیت باشد. در این زمینه، هیچ دسته‌بندی‌ای کامل نیست، اما شاید نوع نگاه آدم‌ها، در انتخاب، استایل، مد و لباس تا حدی راه‌گشا باشد. برای آموزش طراحی لباس، گزینش طرح و رنگ، در شکل‌گیری منظری از استایل‌شناسی در طراحی لباس و طرح‌های گوناگون می‌تواند به شما کمک کند.

استایل‌ شناسی در طراحی لباس

شخصیتی محافظه‌کار و سنتی دارید؟ از ثبات و تداوم در امور لذت می‌برید؟ تغییرهای گاه‌وبی‌گاه و مداوم اعصاب شما را به هم می‌ریزد؟ شاید سبک کلاسیک و شیک در انتخاب پوشش، برای شما مناسب‌ترین باشد. استایل کت و دامن، کت و شلوار و پیراهن‌های رسمی برازنده شما است. برای تنوع، از رنگ‌های برنز برای لباس‌های رسمی استفاده کنید. مطمئن باشید، هم سلیقه شما را تامین می‌کند و هم چشم‌ها را به سوی‌تان خیره می‌سازد.

استایلینگ

عاشق تغییر در طراحی هستید؟

عاشق تغییر هستید؟ یک جا بند نمی‌شوید؟ خوب، شاید هر از گاهی، بدتان نیاید خانم بشوید و سنگین و رنگین باشید، ولی زیاد حوصله این آخری را ندارید. سایزتان هیچ‌وقت بیشتر از ۳۸ یا۴۰ نمی‌شود؟ خوش به حال‌تان. از همان خوش‌استیل‌هایی هستید که می‌گویند “گونی هم بپوشد به تنش قشنگ است”. شما در انتخاب استایل لباس دست‌تان باز است. شاید سبک ویمسیکال و بوهم بیشتر از بقیه چشم‌تان را بگیرد. افرادی که ذاتاً هنرمندند و نگاه‌شان به طبیعت و اشیاء هنری است، شاید سبک آوانگارد را بیشتر بپسندند.

همان‌گونه که پیشتر گفتیم، آدمی موجود پیچیده‌ای است، بنابراین استایل لباس فراتر از دسته‌بندی‌ها است اما در یک جمع‌بندی کلی و سوای آنچه که مد می‌شود، افراد با کمی دقت و شناخت ویژگی‌های فردی قادر خواهند بود تا با یکی از استایل‌های لباس و مد هماهنگ شوند.

انواع استایل لباس و مد:

 آموزش طراحی لبـاس و استایل کلاسیک

در ادامه کمی بیشتر در مورد پنج ژانر عمده استایلینگ برای‌تان توضیح می‌دهیم. استایل کلاسیک در آموزش طراحی لباس و پوشش به مفهوم سلیقه و آراستگی است. استایل کلاسیک همیشه مد است. این سبک طرفداران وفاداری دارد. مشکی، خاکستری، قرمز تیره، بژ و آبی از رنگ‌های مورد استفاده آن است. اگر کلاسیک‌پوش هستید، باید کیف و کفش را با استایل و رنگ لباس‌تان ست کنید تا جلوه بیشتری داشته باشید. طرفداران این استایل در همه فصل‌ها به خصوص در پاییز و زمستان، در زمره شیک‌پوش‌ترین‌ها به نظر می‌رسند. افراد با پوشیدن لباس‌هایی با سبک کلاسیک، زن یا مردی با اعتماد به نفس بالا، منظم، تمیز و مدیر شناخته می‌شوند.

 

آموزش طراحی لباس و استایل آوانگارد

آوانگارد، کلمه‌ای فرانسوی و در لغت به مفهوم پیشرو است. در زمینه مد و لباس شگفت‌زدگی و سرکشی را القاء می‌کند. لباس‌هایی که اغراق و به قول خودمان، “مرا ببین” استراتژی آن است. شاید نامگذاری آوانگارد برای این سبک خیلی واقع‌بینانه و منصفانه نباشد. اما به هر حال، مشتری‌های پر و پا قرص این استایل، سلبریتی‌ها هستند. رنگ‌های تیره و طرح‌هایی که از قاعده خاصی پیروی نمی‌کند در این سبک کاربرد دارد. آنچه در شکل‌گیری، این استایل مورد نظر بوده، عامل غافلگیری و شگفت‌زدگی مخاطب است.

استایلینگ

آموزش طراحی لباس و استایل شیک

استایل شیک، معرف مد پاریسی است و پیشتاز آن کوکو شانل. کمتر زن پاریسی شیک‌پوشی را می‌شناسیم که برند کوکو شانل را دوست نداشته باشد. بر اساس این استایل، شما می‌توانید پیرو اغلب سبک‌ها باشید اما باید در هماهنگی رنگ و مد سلیقه و تبحر داشته باشید. در استایلینگ شیک، شما قادر خواهید بود تا جین بپوشید و آن را با یک صندل پاشنه بلند ست کنید.

استایلینگ

لباس کلاسیک بپوشید و با اضافه کردن یک کلاه مناسب و یا کیفی با یک زنجیر ظریف و طلایی در زمره طرفداران این سبک قرار بگیرید و … عنصر راحتی و اعتماد به نفس در این استایل، بسیار تعیین‌کننده است.

آموزش طراحی لباس و  استایل ویمسیکال

شاد شاد است. رنگ مشکی تقریباً در این استایل جایی ندارد. سفید و طوسی روشن، دامن‌های گل‌دار، کلوش و بلند آدم را سر ذوق می‌آورد. مانتوهای بلند با رنگ‌های بنفش، لیمویی و صورتی و صندل‌های حصیری و … .

استایلینگ

 آموزش طراحی لباس و استایل بوهو

استایل بوهو در واقع همان استایل کولی خودمان است. بوهو نام منطقه‌ای در غرب جمهوری چک است. لباس‌ها‌یی که به طبیعت خیلی نزدیک‌اند. پنبه، کتان و رنگ‌های سبز تیره، بژ، سفید و قهوه‌ای. استفاده از قلاب‌دوزی و دست‌دوزی دور یقه و سرآستین و الهام از طبیعت بومی سرزمین‌تان. به لباس مردم بلوچستان نگاه کنید یا دست‌دوزی‌های روستایی در سراسر ایران که بر روی یقه و دور آستین انجام می‌شود، این هنر بومی ایران را نیز می‌توان در استایل بوهو نیز جا داد.

استایلینگ

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *